Sos de crap
PrinteazaO reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare.
- 1 kg peste
- 1 pahar de 100 ml apa
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 50 bulion
- 2 frunze de dafin
- piper
- 4-5 fire patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 100 g zahar
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Speli peştele, îl tai felii mai mari şi le pui în tigaie. Adaugi şi apa, vinul, uleiul, frunzele de dafin, pătrunjelul, usturoiul, iar ceapa o tai în două.
După 5 minute de fiert, adaugi sarea, zahărul şi bulionul. Laşi pe foc mic.
Apa şi vinul scăzând, sosul capătă un aspect şi gust deosebite.