Sos cremos de tarhon
PrinteazaSos cremos de tarhon din: oua, tarhon, marar, mustar, lamaie, smantana, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 2 linguriţe de frunze de tarhon tocate
- 1 legătură de mărar
- 1 linguriţă de muştar
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 2 linguri de smântână
- 100 ml ulei
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Fierbe două ouă tari. Pregăteşte o maioneză din cele două gălbenuşuri fierte şi unul nefiert, adăugând chiar de la început sare şi muştar. Toarnă treptat uleiul, amestecând continuu. Când a prins consistenţă, spre final, adaugă zeama de lămâie şi omogenizează. Incorporează puţin câte puţin smântână. Potriveşte de sare şi piper. Adaugă tarhonul şi mărarul tocat.
Acest sos poate fi servit alături de ouă fierte, peşte la grătar, rulade din carne de pui sau de curcan, dar se poate folosi şi ca dressing pentru salatele de crudităţi.
Sos cremos de tarhon
Pofta buna!