Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde
PrinteazaSos de crevete cu crutoane si usturoi verde din: crevete, pâine, albuş de ou, făină, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, untură, usturoi verde, ulei de arahide.
- 225 g crevete
- 100 g pâine
- 1 albuş de ou
- 2 linguriţe făină dizolvate în 3 linguriţe apă
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingură sare
- 2 linguriţe vin
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 4-5 linguri untură
- 1 fir usturoi verde
- 2 1/2 ceşti ulei de arahide
Mod de preparare:
Se scot crevetele din crustă, se spală şi se scurg. Pâinea se curăţă de coajă şi miezul se taie în romburi. Usturoiul se taie în felii, pe lungime. Crevetele, după ce s-au uscat intr-un şervet curat, se ung cu gălbenuş de ou.
Se presară deasupra praful de piper, o linguriţă cu vin şi făina dizolvată în apă. Separat, se prepară un sos gros, amestecând între ele restul de vin, bicarbonatul, făina dizolvată în apă, sosul de soia şi puţină apă rece.
Bucăţile de pâine se pun la prăjit în uleiul de arahide bine încins înainte. Când s-au rumenit, se scot şi se aşază pe un platou. Intr-o tigaie, se pun crevetele la făcut în untură încinsă, lăsându-se papă ce se albesc, amestecând cu o lingură de lemn, spre a nu se lipi între ele.
Se scot si se lasă să se scurgă bine de grăsime. In vas se mai păstrează puţină untură şi vasul se pune din nou la foc. Se toarnă sosul şi se amestecă bine, până începe să se îngroaşe vizibil.
Se pun acum crevetele şi usturoiul, amestecându-se bine. Când s-au făcut (crevetele) se toarnă, împreună cu sosul, peste crutoanele de pâine de pe platou.
Pofta buna!