Sos cu capere
PrinteazaSos cu capere din: usturoi, sare, masline, capere, ulei, galbenus, piper, zeama de lamaie.
- 1/2 de căpăţână de usturoi
- sare
- 30 g măsline verzi
- 100 g capere la borcan
- cca 500 ml ulei de măsline presat la rece
- 4 gălbenuşuri
- piper negru
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă, se separă căţeii şi se zdrobesc cu puţină sare într-un mojar. Se adaugă măslinele (după ce li s-au îndepărtat sâmburii) şi caperele scurse.
Se pasează totul cu o cantitate suficientă de ulei de măsline presat la rece, astfel încât sosul să capete o consistenţă cremoasă.
Se adaugă gălbenuşul, apoi compoziţia se bate bine cu un mixer, pentru a se lega. Se asezonează cu sare, cu piper proaspăt măcinat şi cu zeamă de lămâie.
Sosul poate fi păstrat la frigider timp de 3-4 zile şi se potriveşte deosebit de bine cu frigărui la grătar din carne sau din peşte.
Sos cu capere
Pofta buna!