Sos cu praz pentru paste

Printeaza

O reteta delicioasa de sos cu praz, rosii, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, ulei, cimbru uscat, foi de dafin, telina, sare, piper.

Ingrediente:Sos cu praz pentru paste

  • 1 kg praz
  • 4 roşii
  • 1 lingură bulion
  • 1 ceapă medie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • câteva frunze de ţelină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă prazul şi se taie în patru. Apoi se taie în două pe lung şi se spală bine.

Se pune la fiert apă cu sare şi, când dă în clocot, se pune şi prazul pentru 10 mi­nute. Se scurge. Tot în apă clocotită se pun şi roşiile, 2 minute, şi apoi li se scoate coaja şi se taie în cuburi. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt.

Intr-o cratiţă se pun roşiile, ceapa şi usturo­iul şi vinul alb, uleiul, bulionul şi sucul de lămâie. Apoi foaia de dafin, cimbrul, sare, piper şi se lasă să fiarbă 10 minute.

Se adaugă prazul şi se fierb 20 de minute acope­rit. La final se opreşte focul şi se pune ţelina fin tocată.

 Sos cu praz pentru paste

Sos cu praz pentru paste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.