Sos cu praz pentru paste
PrinteazaO reteta delicioasa de sos cu praz, rosii, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, ulei, cimbru uscat, foi de dafin, telina, sare, piper.
- 1 kg praz
- 4 roşii
- 1 lingură bulion
- 1 ceapă medie
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar de vin alb, sec
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură ulei
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- câteva frunze de ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă prazul şi se taie în patru. Apoi se taie în două pe lung şi se spală bine.
Se pune la fiert apă cu sare şi, când dă în clocot, se pune şi prazul pentru 10 minute. Se scurge. Tot în apă clocotită se pun şi roşiile, 2 minute, şi apoi li se scoate coaja şi se taie în cuburi. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt.
Intr-o cratiţă se pun roşiile, ceapa şi usturoiul şi vinul alb, uleiul, bulionul şi sucul de lămâie. Apoi foaia de dafin, cimbrul, sare, piper şi se lasă să fiarbă 10 minute.
Se adaugă prazul şi se fierb 20 de minute acoperit. La final se opreşte focul şi se pune ţelina fin tocată.
Sos cu praz pentru paste
Pofta buna!