Sos cu vinete si ardei gras
PrinteazaSos cu vinete si ardei gras din: ceapa, telina, ardei gras, usturoi, ulei de masline, vinere, rosii, capere, masline, otet de vin rosu, zahar, bagheta.
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 tulpini de telina apoi, tocate fin
- 1 ardei rgas galben, curatat si tocat
- 5 catei de usturoi – 4 taiati felii si unul taiat in jumatate, pentru servit
- 5 linguri ulei de masline, plus extra pentru servit
- 100 g de vinete coapte pe gratar, tocate mare
- 400 g rosii tocate din conserva
- 1 lingurita de capere mici
- 1 mana de masline verzi, tocate
- 1 lingurita otet de vin rosu
- 1 lingura de zahar fin
- 1 bagheta mare, taiata in felii groase, prajite, pentru servit
Mod de preparare:
Căleşte uşor ceapa, tulpinile de ţelină, ardeii şi usturoiul în uleiul de măsline 15-20 de minute, până se înmoaie.
Adaugă restul ingredientelor, apoi lasă la fiert 5 minute ca să se pătrundă. Poţi prepara amestecul cu până la o zi în avans.
Mănâncă fierbinte sau la temperatura camerei, pe pâine prăjită frecată cu căţelul de usturoi tăiat în jumătate şi stropită sau unsă cu ulei.
Sos cu vinete si ardei gras
Pofta buna!