Sos curry cu ghimbir si curcuma
PrinteazaSos curry cu ghimbir si curcuma din: ulei, ceapă, usturoi, rădăcină de ghimbir (pudră de ghimbir), de cardamon, ardei iute, pudră de curcuma, pudră de comino, pudră de coriandru, piure de roşii.
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă tocată
- 4 căţei usturoi
- 4 cm rădăcină de ghimbir (1 linguriţă cu vârf de pudră de ghimbir)
- 1/2 linguriţă de cardamon pisat
- 1/2 ardei iute
- 1/2 linguriţă pudră de curcuma
- 1/2 linguriţa pudră de comino,
- 1/2 linguriţă pudră de coriandru
- 5 linguri piure gros de roşii
Mod de preparare:
Se pune uleiul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mic, şi se adaugă ceapa şi usturoiul. Când ceapa devine sticloasă, se scade focul la minim, se adaugă ardeiul iute, tocat, ghimbirul ras (pudra de ghimbir) şi restul de mirodenii.
Se âmestecă bine, se adaugă piureul de roşii şi 3-4 de apă. Se amestecă din nou şi se continuă fierberea, la foc minim, timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecând din timp in timp.
(La nevoie se mai adăuga câte un pic de apă, pentru că dacă sosul se arde gustul va deveni neplăcut.)
Pofta buna!
Bun sosul asta