Sos de ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare.
- 24 de ardei iuţi
- un căţel de usturoi
- o cană cu oţet
- trei sferturi de cană cu ulei
- o linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază într-un bol şi se toarnă oţetul. Se lasă peste noapte, având grijă să se amestece de câteva ori cu o lingură de lemn. Se strecoară, păstrându-se oţetul.
Se mixează ardeii într-un blender împreună cu usturoiul, sarea şi oţetul păstrat (pentru un sos mai puţin picant se va folosi oţet proaspăt). Se mai pune şi uleiul, obţinându-se o compoziţie de consistenţa maionezei.
Sosul de ardei iuţi se serveşte cu friptură de porc sau cu preparate pe bază de peşte sau pui.
Sos de ardei iute
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de ardei iute
- sos ardei iute