Sos de ardei iuti

Printeaza

Sos de ardei iuti din: ardei iuti, ulei, bulion, otet, vin, sare.

Ingrediente:Sos de ardei iuti

  • circa 30 ardei iuţi, muraţi sau cruzi
  • 1 lingură ulei (de preferat de măsline)
  • 2-3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii
  • 1-2 linguri oţet
  • 1-2 linguri vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeii se toacă foarte mărunt, apoi se zdrobesc în piuliţă. Se adaugă pe rând bulionul, sarea, oţetul şi vinul, apoi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă uleiul.

Poate fi folosit atât la fripturi, cât şi la mâncărurile de legume, cu menţiunea că trebuie atrasă atenţia celor care-l servesc, asupra iuţelii sale. Poate fi păstrat mai multe zile la rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.