Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla
PrinteazaSos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla din: avocado, iaurt, lime, lamaie, sare, piper, cartofi, ulei de masline, boia, chimion, tortilla.
Se cojesc 4 1/2 fructe de avocado, iar pulpa jumătăţii rămase se amestecă într-un blender cu 250g de iaurt natural, sucul de la 1 lime şi de la 1/2 lămâie, sare şi piper. Restul de avocado se taie cubuleţe, apoi se amestecă uşor în compoziţia de iaurt, împreună cu coaja rasă de la 1 lime.
Se fierb 1,25kg de cartofi noi mici 6 minute, apoi se scurg şi se amestecă bine cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură de boia iute şi 1 linguriţă seminţe de chimion. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6, apoi se coc cartofii cam 30 de minute, agitând tava la jumătatea timpului de preparare, până ce cartofii devin aurii şi fragezi.
Se mută sosul într-un castron sau două şi se serveşte cu cartofii fierbinţi şi o pungă de 200g de chipsuri tortilla, pentru a înmuia în sos.
Pofta buna!