Sos de caramel
PrinteazaSos de caramel din: zahar, glucoza, apa, smantana, unt, sare.
Pentru 250 ml sos caramel:
- 200 g zahăr
- o lingură glucoză lichidă
- 65 ml apă
- 120 ml smântână pentru frişcă
- 20 g unt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecă zahărul, apa şi glucoza într-o oala cu pereţi dubli, pune pe foc si amestecă încontinuu până se topeşte zahărul şi siropul obţinut începe să fiarbă.
Când devine de culoare uşor cărămizie, se ia vasul de pe foc si se adaugă smântână lichidă uşor încălzită în prealabil. Se amestecă energic cu spatula din lemn ca să se încorporeze rapid, apoi se adaugă untul şi praful de sare.
Se omogenizează şi se lasă să se răcească. Se poate păstra la frigider, într-un recipient închis etanş.
Sos de caramel