Sos de carne – bolognese
PrinteazaO reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina, morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare, piper, zahar magheran, unt si busuioc.
- 1/2 kg roşii
- 200 gr ciuperci
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 cepe
- 400 gr carne tocată
- 50 gr slănină
- 100 gr cârnaţi uscaţi
- sare
- piper
- zahăr
- magheran
- unt
- busuioc drept condiment
Mod de preparare:
Incălzim cratiţa şi frigem slănina tăiată mărunt, cca 2-3 minute. După aceea adăugăm ceapa tăiată mărunt, morcovul, ţelina şi pătrunjelul tăiat mărunt şi mai frigem 2 minute. Adăugăm apoi şi carnea tocată şi cărnatul şi, la aceeaşi temperatură, frigem înăbuşit până când este gata.
Atunci adăugăm şi roşiile şi ciupercile tăiate, condimentăm după gust şi mai fierbem înăbuşit încă 20 minute.
Poftă bună!