Sos de carne – bolognese

Printeaza

O reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina, morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare, piper, zahar magheran, unt si busuioc.

Ingrediente:Sos de carne - bolognese

  • 1/2 kg roşii
  • 200 gr ciuperci
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 400 gr carne tocată
  • 50 gr slănină
  • 100 gr cârnaţi uscaţi
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • magheran
  • unt
  • busuioc drept condiment

 

Mod de preparare:

Incălzim cratiţa şi frigem slănina tăiată mărunt, cca 2-3 minute. După aceea adăugăm ceapa tăiată mărunt, morcovul, ţelina şi pătrunjelul tăiat mărunt şi mai frigem 2 minute. Adăugăm apoi şi carnea tocată şi cărnatul şi, la aceeaşi temperatură, frigem înăbuşit până când este ga­ta.

Atunci adăugăm şi roşiile şi ciu­percile tăiate, condimentăm după gust şi mai fierbem înăbuşit încă 20 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.