Sos de cartofi cu chimen

Printeaza

Sos de cartofi cu chimen din: cartofi, lapte batut, secara, usturoi, chimen, chili, sare, coriandru, piper, nucsoara.

Ingrediente:Sos de cartofi cu chimen

  • 1 kg de cartofi
  • 1 l lapte bătut
  • 15 g secară
  • 15 g seminţe de chimen
  • 5 căţei de usturoi
  • 9 chili roşii întregi
  • sare
  • 15 g frunze verzi de coriandru
  • 1 linguriţă piper
  • 5 g nucşoară

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii circa o jumătate de oră. Se curăţă de coajă, se taie felii şi se lasă deoparte. Se prăjesc chili, usturoiul, nucşoara şi secara (nu în unt).

Se presară jumătate din condimentele praf, inclusiv sarea. Se adaugă laptele bătut şi se amestecă bine.

Se presară şi jumătatea rămasă de condimente.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.