Sos de ceapa cu boia

Printeaza

Sos de ceapa cu boia din: ceapa, ulei, boia, lamaie, sare, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente:Sos de ceapa cu boia

  • 1 ceapă mare
  • 4-5 linguri untdelemn
  • 20 g făină
  • boia sau pastă de ardei
  • 100 g zeamă de lămâie
  • 500 ml apă
  • 500 ml zeamă de zarzavat
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa, tocată mărunt sau rasă pe răzătoarea cu găuri mici, se căleşte în untdelemn două minute, fără să se rumenească, numai până-i scade propria-i apă.

Se pune un vârf de cuţit boia de ardei sau pastă de ardei şi se stinge imediat cu un sfert de litru de apă.

Se lasă să fiarbă circa un sfert de oră ca să se înmoaie ceapa, apoi se adaugă faina frecată cu puţina zeamă de zarzavat şi încă un sfert de litru de apă sau supă de zarza­vat.

Se fierbe până se leagă sosul, care trebuie să fie ca o smân­tână subţire; se potriveşte de sare şi se acreşte cu puţină zeamă de lămâie.

Se pune mărar sau pătrunjel tocat şi se serveşte cu diferite budinci şi sufleuri de zarzavat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.