Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel
PrinteazaO reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei, ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper.
- 100 ml ulei
- 5 cepe date pe razatoarea mica
- 2 linguri faina
- 1 lingura otet
- 2 linguri apa
- 200-300 ml vin negru
- 1/2 lingurita zahar
- 3 galbenusuri fierte tari
- sare/piper
Mod de preparare:
Caliti ceapa in ulei, presarati apoi deasupra ei faina, rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru. Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pina obtineti un sos bine omogenizat.
Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecind incontinuu. Cind sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cit mai fin.