Sos de ceapă

Printeaza

Sos de ceapă 

Ingrediente:Sos de ceapă

  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură bulion
  • 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie
  • 2 pahare zeamă de carne
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte în unt ceapa tăiată peştişori pînă ce se îngălbe­neşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin şi se stinge cu zeama de carne, amestecînd să nu se formeze cocoloaşe.

Se adaugă sarea, zahărul şi bulionul şi se lasă să se fiarbă 10 min.

Apoi se adaugă oţetul sau zeama de lămîie şi se lasă să scadă ca să nu fie nici prea gros, nici prea subţire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.