Sos de cirese cu branza de vaci
PrinteazaSos de cirese cu branza de vaci din: cirese, branza de vaci, frisca, zahar, zahar vanilat, supa cu zahar, portocala, vanilie.
- 500 g cirese
- 400 g branza grasa de vaci
- 100 ml frisca lichida
- 150 g zahar tos
- 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar
- 1/2 portocala
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Puneti ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de portocala si batonul de vanilie taiat in doua pe lung si apoi fiecare parte in jumatate.
Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Bateti frisca (sa fie rece) si adaugati zaharul.
Incorporati-o in branza de vaci, bine frecata inainte.
Impartiti-o in patru cupe sau castronase si turnati deasupra fiertura de cirese calduta lingura de supa .
Pofta buna!