Sos de ciuperci cu lapte batut
PrinteazaSos de ciuperci cu lapte batut din: ciuperci, unt, lapte batut, patrunjel, faina, sare, piper.
- 200 g ciuperci
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă zeamă de supă de carne de oaie
- 3 linguri lapte bătut
- 1 lingură pătrunjel verde, tăiat fin
- 1 lingură făină
- sare
- piper alb, măcinat
Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se taie feliuţe cât mai subţiri. Se înăbuşă într-o linguriţă de unt, la foc mic, şi se lasă la cald.
Se rumeneşte făina uşor în restul de unt şi se stinge cu zeama de carne.
Se adaugă, tot la foc mic, ciupercile, pătrunjelul, sarea şi piperul, amestecând din când în când.
Se ia pojghiţa care se face deasupra, se adaugă laptele bătut şi se lasă pe foc până ce dă în clocot.