Sos de ciuperci cu lapte batut

Printeaza

Sos de ciuperci cu lapte batut din: ciuperci, unt, lapte batut, patrunjel, faina, sare, piper.

Ingrediente:Sos de ciuperci cu lapte batut

  • 200 g ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 1 ceaşcă zeamă de supă de carne de oaie
  • 3 linguri lapte bătut
  • 1 lingură pătrunjel verde, tăiat fin
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper alb, măcinat

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală şi se taie feliuţe cât mai subţiri. Se înăbuşă într-o linguriţă de unt, la foc mic, şi se lasă la cald.

Se rumeneşte făina uşor în restul de unt şi se stinge cu zeama de carne.

Se adaugă, tot la foc mic, ciupercile, pătrunjelul, sarea şi piperul, amestecând din când în când.

Se ia pojghiţa care se face deasupra, se adaugă laptele bătut şi se lasă pe foc până ce dă în clocot.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.