Sos de ciuperci cu oregano
PrinteazaSos de ciuperci cu oregano din: ciuperci, usturoi, ceapa, oregano, patrunjel, ulei, rosii.
Ingrediente:
- 500 grame de ciuperci proaspete
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa taiata marunt
- 1/2 lingura oregano uscat
- 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cutie rosii taiate cubulete
Mod de preparare:
Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.
Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie, apoi scoate-l din tigaie.
Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa,adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.
Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, si amesteca.
Lasa la fiert 10 minute, sau pana cand se reduce din zeama.
Pofta buna!