Sos de ciuperci cu vin si ou

Printeaza

Sos de ciuperci cu vin si ou

Ingrediente:Sos de ciuperci cu vin si ou

  • 1 linguriţă rîntaş rece
  • 1 ceapă
  • 1/2 pahar vin alb
  • 100 g ciuperci
  • 1/2 ceaşcă smîntînă,
  • 2 ceşti supă de găină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • zeamă de lă­mîie după gust

 

Mod de preparare:

Curăţăm ceapa crudă, o tocăm mărunt, o spălăm şi o zvîntăm într-un şervet. Punem ceapa într-o tigaie cu vinul alb, acoperim şi lăsăm să scadă complet (tot vinul fiind absorbit de ceapă).

Adăugăm rîntaş rece, turnăm supă de găină sau bulion de viţel, punem resturi de ciuperci crude (celelalte ciuperci se întrebuinţează la urmă). Turnăm smîn­tînă şi lăsăm să scadă sosul pînă se face ca o smîntînă. Strecurăm, dregem cu gălbenuşuri şi cu unt, şi lăsăm sosul pe baia de apă.

Inainte de a servi la masă, adăugăm după gust zeamă de lămîie şi ciupercile tăiate felioare şi înăbuşite separat cu unt, în mustul lor.

Acest sos se serveşte la râsol de pi­cioare de viţel, rasol de pui, precum şi cu piept de viţel sau cu cap de viţel, fierte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.