Sos de ciuperci pentru friptura la gratar
PrinteazaSos de ciuperci pentru friptura la gratar din: ciuperci, unt, vin alb, bulion, tarhon, sare, piper.
- 300 g ciuperci
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin alb
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingura cu tarhon si patrunjel tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ciupercile de codite, spalati sub jet de apa sau in 2-3 ape curate, scoateti pielita de pe palarii. Tocati coditele si palariile si puneti in vas emailat cu unt. Acoperiti vasul, faceti focul mic, lasati sa scada pana nu mai au sos. Adaugati vinul, 1/2 lingurita cu sare, 1/2 lingurita cu piper macinat si 2 linguri cu bulion.
Lasati 2-3 minute sa fiarba impreuna, trageti cratita de pe foc. Condimentati cu verdeata tocata. Serviti sosul rece sau cald, langa biftecuri.
Pofta buna!