Sos de ciuperci

Printeaza

Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

Ingrediente:

  • 80 g făină
  • 80 g unt
  • supă de pasăre
  • esenţă de ciuperci

 

Mod de preparare:

Se face un rîntaş alb din făină şi unt, care se stinge cu supă limpede de pasăre şi esenţă de ciuperci. Se fierbe şi la urmă se strecoară prin tifon sau sită deasă.

Acest sos este folosit mai mult de bucătăria caldă (la volovan). Bufetul rece îl foloseşte numai la anumite prepa­rate, mai ales la paste din carne, pasăre, peşte, vînat.

Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.