Sos de dovlecei cu spaghete
PrinteazaSos de dovlecei cu spaghete
- 3 dovlecei mici
- 2 morcovi
- 1 ardei capia roşu
- 2 cepe mari
- 3-4 roşii
- 2-3 linguri ulei
- 100 g caşcaval vegetal
- tarhon
- oregano
- verdeaţă pentru garnisit
- 500 g spaghete
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun într-o cratiţă pe foc cu puţină apă şi ulei şi se înăbuşă 10 minute.
Apoi, se adaugă roşiile decojite, date prin răzătoarea mare. Se pun condimentele şi se mai fierb aproximativ 15 minute la foc mic.
Se fierb spaghetele 8-10 minute în apă clocotită cu sare, se scurg şi peste ele se toarnă sosul de dovlecel. Se aşază totul pe un platou şi se garniseşte cu caşcaval ras şi 2-3 linguriţe de ketchup.
Poftă bună!