Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper.
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- 50g nuci/migdale
- 1 lingura hrean
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
Mod de preparare
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru omogenitate.
Puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugati nucile/migdalele, zaharul si lasati la fiert, amestecind incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cind sosul incepe sa se ingroase, adaugati hreanul, amestecati ingredientele si luati vasul de pe foc.
Acoperiti sosul pentru 5 minute si apoi puteti sa-l serviti cu carnea de miel Daca sosul e prea gros il puteti subtia cu putin lapte clad.
Pofta buna!