Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie
PrinteazaSos de hrean cu smantana si zeama de lamaie din: hrean, supa sau apa fierbinte, zeama de lamaie, smantana.
- 1 rădăcină de hrean
- 1 pahar cu supă sau apă fierbinte
- sare
- 2 linguri cu oţet sau zeamă de lămâie
- 2-3 linguri cu smântână
Mod de preparare:
Curăţaţi rădăcina de hrean prin răzuire, treceţi pe răzătoarea mică şi strângeţi în castron.
Turnaţi un pahar de supă de zarzavat sau apă fierbinte peste hrean, amestecaţi şi lăsaţi acoperit 5 min, apoi săraţi, acriţi cu oţet sau zeamă de lămâie şi adăugaţi smântână. Omogenizaţi.
Serviţi sosul acesta lângă carne rasol sau cartofi fierţi.
Pofta buna!