Sos de hrean (varianta)

Printeaza

Sos de hrean

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Sos de hrean

  • 50 g făină
  • 25 g unt
  • 2-1/2 ceşti zeamă de carne
  • 100 g smîntînă
  • 1 rădăcină hrean
  • otet
  • sare
  • zahăr

 

Mod de pregatire:

Pregătim un rîntaş alb fierbinte. Il stingem cu bulion de carne clocotit. Scă­dem sosul pînă ajunge ca o smîntînă subţire.

Adăugăm hreanul curăţat şi ras pe răzătoave, înăbuşit mai înainte cu unt în zeama lui.

Cînd clocoteşte, adăugăm smîntîna şi lăsăm să fiarbă puţin. Apoi turnăm, după gust, oţet de masă cloco­tit, sare şi zahăr.

De obicei acest sos se serveşte la ra­sol de vacă, limbă fiartă şi carne să­rată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.