Sos de hrean (varianta)
PrinteazaSos de hrean
Poate te intereseaza si:
- 50 g făină
- 25 g unt
- 2-1/2 ceşti zeamă de carne
- 100 g smîntînă
- 1 rădăcină hrean
- otet
- sare
- zahăr
Mod de pregatire:
Pregătim un rîntaş alb fierbinte. Il stingem cu bulion de carne clocotit. Scădem sosul pînă ajunge ca o smîntînă subţire.
Adăugăm hreanul curăţat şi ras pe răzătoave, înăbuşit mai înainte cu unt în zeama lui.
Cînd clocoteşte, adăugăm smîntîna şi lăsăm să fiarbă puţin. Apoi turnăm, după gust, oţet de masă clocotit, sare şi zahăr.
De obicei acest sos se serveşte la rasol de vacă, limbă fiartă şi carne sărată.