Sos de inmuiat din castraveti cu marar
PrinteazaSos de inmuiat din castraveti cu marar din: castraveti, tofu, lamaie, usturoi, sare, patrunjel, marar, ceapa.
- 2 castraveţi mici
- 1/2 kilogram de tofu moale
- 3 1/2 linguri de suc de lămâie
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi
- 1/2 de linguriţă de sare de mare
- 1 lingură de pâtrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de mărar
- 1/4 de cană de ceapă roşie tocată fin
Mod de preparare:
Se curăţă şi se rad castraveţii. Într-un blender sau robot de bucătărie se combină tofu, sucul de lămăie, usturoiul, sarea, pătrunjelul şi mărarul.
Se pasează bine, până se obţine o compoziţie omogenă. Se stoarce castravetele ras, pentru eliminarea excesului de apă. Pe urmă se pune într-un bol de servire cu ceapa roşie. Se pune apoi şi compoziţia cu tofu şi se amestecă pentru a se omogeniza. Se lasă la răcit 2-3 ore.
Se serveşte cu lipie sau cu biscuilii sau cipsurile preferate.
Pofta buna!