Sos de legume si verdeata
PrinteazaSos de legume si verdeata din: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, verdeata, dafin.
- 1,5 l supă de carne
- 300 g morcovi
- 250 g pătrunjel rădăcină
- 200 g păstârnac
- 50 g ţelină
- 50 g unt
- 100 g făină
- 1 legătură verdeaţă
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se pregăteşte mai întâi supa de carne. Zarzavatul, tăiat în felii subţiri, se pune în supa care dă in clocot. După ce a fiert, zarzavatul se va da prin sită.
Se pune din nou la fiert până dă în clocot şi atunci se leagă sosul cu făina dizolvată cu puţină supă rece. Se amestecă bine, ca sa nu se formeze cocoloaşe sau să se afume.
Gustul se potriveşte cu unt crud şi cu foi de dafin, după ce a mai dat puţin in clocot. I se mai pot adăuga, tot pentru gust, câteva picături de oţet sau suc de roşii.
Sosul se serveşte fie la rasol de carne, fie la peşte alb, pilafuri, budinci de legume şi macaroane.