Sos de mango si rodii cu somon la cuptor
PrinteazaSos de mango si rodii cu somon la cuptor din: mango, rodie, ceapa verde, coacaze, coriandru, zeama lime, ardei iuti, usturoi, sare, piper, somon, ulei, zeama de lamaie, salata verde.
Pentru sos:
- un fruct de mango, curăţat şi tăiat în cubuleţe de 1 cm
- 25 g de seminţe proaspete de rodie
- coada de la un fir de ceapă verde, tăiată mărunt
- o lingură de coacăze uscate
- 2 linguri de coriandru proaspăt măcinat
- o lingură de zeamă de la o lămâie verde (lime)
- o linguriţă de ardei iuţi tocaţi
- un căţel de usturoi pisat
- sare
- piper măcinat
Pentru pregătirea somonului:
- 4 bucăţi de file de somon (aproximativ 200 g fiecare)
- o lămâie verde tăiată în 8 bucăţi
Pentru ornare:
- 4 linguriţe de ulei
- 2 linguriţe de coriandru măcinat
- 2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie verde
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 4 foi de salată verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepărtaţi coaja şi sâmburele fructului de mango şi încercaţi să tăiaţi miezul în cubuleţe cât mai apropiate ca dimensiuni. Amestecaţi cuburile de mango, seminţele de rodie, ceapa verde şi coacăzele într-un castron mijlociu.
Amestecaţi bine coriandrul, zeama de lămâie verde, ardeii iuţi pisaţi, căţelul de usturoi pisat, sarea şi piperul într-un bol mic. Adăugaţi peste compoziţia cu mango şi amestecaţi încet. Adăugaţi sare şi piper după gust.
Sosul va fi ţinut o zi într-un vas de sticlă, acoperit, în frigider.
Pentru somon, încălziţi dinainte cuptorul la 260°C. Intr-un bol mic amestecaţi bine coriandrul, zeama de lămâie verde, căţeii de usturoi pisaţi, sarea şi piperul.
Din amestecul obţinut luaţi câte o linguriţă cu vârf şi ungeţi fiecare din cele 4 felii de somon. Scoateţi tava din cuptor şi aşezaţi pe ea o foaie de hârtie de gătit sau o folie de aluminiu.
Aşezaţi somonul pe foaie, cu partea cu piele în jos. Coaceţi la 260°C.
Scoateţi sosul de mango din frigider şi lăsaţi-l să ajungă la temperatura camerei. Puneţi câte o frunză mare de orice fel de salată verde pe fiecare din cele 4 farfurii.
Adăugaţi sosul de mango peste frunza de salată, împărţit în mod egal între cele 4 farfurii. Când somonul este copt, lăsaţi-l să se răcească puţin.
Puneţi câte o bucată de somon pe fiecare farfurie, apoi ornaţi fiecare farfurie cu câte 2 felii de lămâie verde.
Sos de mango si rodii cu somon la cuptor
Pofta buna!