Sos de mere cu scortisoara
PrinteazaSos de mere cu scortisoara din: mere, sirop de agave, curmale, stafide, agrise, cuisoare, scortisoara, lamaie, nucsoara, sare, apa.
- două ceşti de mere, mărunţite
- două linguri de sirop de agave
- un sfert de ceaşcă de curmale/stafide sau agrişe
- o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate
- o linguriţa, sau una şi jumătate, de scorţişoară
- două linguriţe de suc de lămâie
- o jumătate de linguriţă de nucşoară
- un vârf de linguriţă de sare
- o ceaşcă de apă
Mod de preparare:
Deshidrataţi merele într-un deshidrator de alimente, la temperatura de 63 grade C, timp de două ore.
Când merele sunt deshidratate aproape complet, puneţi ingredientele rămâse într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Puneţi sosul preparat şi merele deshidratate într-un mixer sau procesor de mâncare cu lamă în formă de S şi procesaţi-le până se amestecă bine, dar încă mai au o textură neregulată.
Puneţi mixtura combinată înapoi în deshidratorul de mâncare pentru o oră, apoi serviţi-o caldă.
Pofta buna!