Sos de merisoare cu marmelada de portocala

Printeaza

Sos de merisoare cu marmelada de portocala din: merişoare proaspete sau congelate, zeama de portocala, zahăr brun, marmeladă din cubuleţe de portocală.

Sos_de_merisoare_cu_marmelada_de_portocala

Ingrediente:

  • 300g de merişoare proaspete sau congelate
  • zeama de la 1 portocală
  • 50g de zahăr brun
  • 100g marmeladă din cubuleţe de portocală

 

 

Mod de preparare:

Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună cu zeama de portocală, zahărul şi marmelada, şi amestecă ingredientele până când ultimele două se topesc, iar amestecul începe să fiarbă.

Lasă-Illa fiert 3-5 minute, în funcţie de cel fel de merişoare ai folosit (proaspete sau congelate), pentru că cele congelate se vorînmuia mai repede.

Trebuie să fie fragede în sos, dar să îşi menţină forma, aşa că încearcă să zdrobeşti un singur fruct pentru a vedea dacă s-a înmuiat suficient.

Sosul se va îngroşa pe măsură ce se răceşte, dar consistenţa lui va rămâne uşor fluidă.

Sos de merisoare cu marmelada de portocala

Sos_de_merisoare_cu_marmelada_de_portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.