Sos de merisoare cu marmelada de portocala
PrinteazaSos de merisoare cu marmelada de portocala din: merişoare proaspete sau congelate, zeama de portocala, zahăr brun, marmeladă din cubuleţe de portocală.
Ingrediente:
- 300g de merişoare proaspete sau congelate
- zeama de la 1 portocală
- 50g de zahăr brun
- 100g marmeladă din cubuleţe de portocală
Mod de preparare:
Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună cu zeama de portocală, zahărul şi marmelada, şi amestecă ingredientele până când ultimele două se topesc, iar amestecul începe să fiarbă.
Lasă-Illa fiert 3-5 minute, în funcţie de cel fel de merişoare ai folosit (proaspete sau congelate), pentru că cele congelate se vorînmuia mai repede.
Trebuie să fie fragede în sos, dar să îşi menţină forma, aşa că încearcă să zdrobeşti un singur fruct pentru a vedea dacă s-a înmuiat suficient.
Sosul se va îngroşa pe măsură ce se răceşte, dar consistenţa lui va rămâne uşor fluidă.
Sos de merisoare cu marmelada de portocala
Pofta buna!