Sos de mustar cu usturoi

Printeaza

Sos de mustar cu usturoi din: mustar, ulei, otet, usturoi, sare, mirodenii, miere sau zahar.

Ingrediente:Sos de mustar cu usturoi

  • 2 linguri muştar
  • 50-100 ml ulei
  • 1 lingură oţet
  • 4 căţei de usturoi pisaţi mărunt
  • sare
  • mirodenii
  • 1 linguriţă miere sau zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun cele două linguri de muştar şi se amestecă treptat cu uleiul. Se adaugă oţetul, sarea şi 1 linguriţă de zahăr sau miere.

Când sosul devine omogen şi suficient de subţire, se adaugă usturoiul (bine pisat) şi eventual alte mirodenii (piper, ienibahar, busuioc etc.).

Este recomandat pentru carne (rasol, friptură) sau peşte (mai gras).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.