Sos de oase de păsări sălbatice
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru.
- 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 200 g făină
- 1 pahar vin roşu
- cîteva cozi de ciuperci
- 20 g zahăr
- sare
- piper
- 40g afumături
- 50g ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Oasele se taie mărunt şi se prăjesc în ulei cu afumătura tăiată, ceapa şi zarzavatul tăiat, zahărul şi făina.
Se fierb 1 oră cu 2 1 apă, vin, cimbru, sare, piper şi cozile de ciuperci tăiate.
Se strecoară şi se pun din nou la fiert pînă mai scade şi se pune 1 lingură de vin roşu.
Pofta buna!