Sos de paine cu ciabatta si mascarpone
PrinteazaSos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara.
- 1 ceapă, tăiată pe jumătate
- 3 cuişoare
- 1 foaie de dafin
- 5 boabe de piper negru
- 1 litru de lapte integral
- 1 ciabatta (circa 270g)
- 25g de unt
- 2 linguri de brânză mascarpone
- un praf de nucşoară proaspăt măcinată
Mod de preparare:
Pune laptele împreună cu ceapa, cuişoarele, foaia de dafin, piperul şi un pfaf de sare într-o cratiţă. Dă în clocot la foc f mic, apoi ia cratiţa de pe foc şi lasă laptele la infuzat 20 de minute.
Pune ciabatta într-un robot de bucătărie şi mărunţeşte-o până obţii firimituri grosiere. Strecoară laptele într-o altă cratiţă; aruncă ceapa şi condimentele. Adaugă firimiturile de ciabatta si dă în clocot la foc mic, apoi fierbe-le 2 minute cu focul la minimum, la cratiţa de pe foc şi adaugă untul, brânza şi nucşoara.
Gustă şi asezonează după gust, dacă este nevoie.
Pofta buna!