Sos de pâine

Printeaza

O reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume.
Ingrediente:Sos de pâine

  • 400 ml lapte
  • 8 cuişoare
  • o ceapă mică sau 2 haşme mari
  • 2 frunze de dafin
  • 120 g miez proaspăt de pâine albă

Mod de preparare:

Turnaţi laptele într-o cratiţă şi lăsaţi-1 să fiarbă la foc mediu. Infigeţi cuişoarele în ceapă şi adăugaţi-le în lapte, împreună cu frunzele de dafin. Lăsaţi să fiarbă treptat amestecul. Luaţi cratiţa de pe foc, acoperiţi-o şi daţi-o deoparte timp de 15 minute, pentru a le permite aromelor să pătrundă în lapte.

Strecuraţi laptele printr-o sită fină şi daţi deoparte ingredientele aromate. Adăugaţi treptat miezul de pâine, bătând continuu cu telul până când capătă o consistenţă groasă. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

Sosul se poate prepara cu o zi avans, dar înainte de servire mai trebuie adăugat lapte, deoarece miezul de pâine absoarbe peste noapte o parte din cel existent. Serviţi-1 cald, dintr-o sosieră.

Ii puteţi adăuga un vârf de cuţit de nucşoară sau alte condimente, precum boabele de piper. Dacă serviţi sosul cu vânat, adăugaţi-i în prealabil câteva stafide. Dacă doriţi să fie mai consis­tent, adăugaţi-i la sfârşit puţină smântână sau o bucăţică de unt de mărimea unei nuci mari.

Sos de pâine

Sos de pâine

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sos de paine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.