Sos de pâine
PrinteazaO reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume.
Ingrediente:
- 400 ml lapte
- 8 cuişoare
- o ceapă mică sau 2 haşme mari
- 2 frunze de dafin
- 120 g miez proaspăt de pâine albă
Mod de preparare:
Turnaţi laptele într-o cratiţă şi lăsaţi-1 să fiarbă la foc mediu. Infigeţi cuişoarele în ceapă şi adăugaţi-le în lapte, împreună cu frunzele de dafin. Lăsaţi să fiarbă treptat amestecul. Luaţi cratiţa de pe foc, acoperiţi-o şi daţi-o deoparte timp de 15 minute, pentru a le permite aromelor să pătrundă în lapte.
Strecuraţi laptele printr-o sită fină şi daţi deoparte ingredientele aromate. Adăugaţi treptat miezul de pâine, bătând continuu cu telul până când capătă o consistenţă groasă. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Sosul se poate prepara cu o zi avans, dar înainte de servire mai trebuie adăugat lapte, deoarece miezul de pâine absoarbe peste noapte o parte din cel existent. Serviţi-1 cald, dintr-o sosieră.
Ii puteţi adăuga un vârf de cuţit de nucşoară sau alte condimente, precum boabele de piper. Dacă serviţi sosul cu vânat, adăugaţi-i în prealabil câteva stafide. Dacă doriţi să fie mai consistent, adăugaţi-i la sfârşit puţină smântână sau o bucăţică de unt de mărimea unei nuci mari.
Sos de pâine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de paine