Sos de patrunjel cu unt
PrinteazaSos de patrunjel cu unt din: unt, faina, lapte, sare, patrunjel.
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 1 cană cu lapte nefiert
- sare
- 8-10 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Spălaţi pătrunjelul, culegeţi frunzele, prăjiţi în unt încins. Când devin crocante scoateţi frunzele, adăugaţi faina – întâi o lingură plină, omogenizaţi, turnaţi lapte, apoi adăugaţi faina rămasă.
Omogenizaţi, subţiaţi cu laptele rămas, săraţi şi fierbeţi 1(0-12 min la foc mic. Adăugaţi frunzele de pătrunjel şi omogenizaţi, apoi stingeţi focul.
Sosul de pătrunjel se serveşte lângă carne rasol.
Pofta buna!