Sos de pui

Printeaza

Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina.

Ingrediente:Sosuri_2

  • 4 felii bacon, tocate
  • 500 g aripioare de pui
  • ulei, pentru prajit
  • 1 ceapa, curata si taiata in sferturi
  • 1 morcov, tocat grosier
  • 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate
  • ierburi aromate (cimbru, dafin, patrunjel)
  • 300 ml vin alb
  • 1,2 l supa de pui
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina

 

Mod de preparare:

Prăjeşte baconul într-o cratiţă fără ulei, până se rumeneşte. Scoate-l din cratiţă, apoi rumeneşte aripioarele de pui (stropeşte-le cu puţin ulei dacă înceo să se lipească). Adaugă peste ele baconul prăjit şi celelalte ingrediente (în afară de făină şi unt). Lasă totul pe foc timp de 2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi.

Strecoară totul printr-o sită şi lasă zeama deoparte. Topeşte untul într-o cratiţă şi, când începe să facă spumă, adaugă făina. Amestecă timp de 1 minut, apoi toarnă treptat zeama şi amestecă încontinuu pentru a evita formarea cocoloaşelor. Fierbe sosul până când capătă o textură fină şi cremoasă, apoi asezonează după gust.

Il poti face cu 3 zile înainte de a servi. Păstrează-l la frigider timp de 3 zile şi în congelator până la 3 luni.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.