Sos de rosii cu ardei gras si ceapa
PrinteazaSos de rosii cu ardei gras si ceapa din: rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei, sare, piper boabe.
- 1,5 kg roşii
- 500 g ardei graşi
- 2-3 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Spală roşiile şi ardeii, şterge-i, coace-i pe o tablă. Separat, pune într-o tavă ceapa şi usturoiul şi coace-i la cuptor, la foc moderat. Decojeşte roşiile şi trece-le printr-o sită deasă.
Ardeii curăţă-i de coajă şi taie-i cât mai mărunt, într-o oală, amestecă sucul de roşii cu ardeii, ceapa tocată fin şi usturoiul zdrobit. Adaugă uleiul şi foaia de dafin.
Presară un praf de sare şi câteva boabe de piper. Lasă să fiarbă pe foc până se îngroaşă (circa 30 de minute). Poţi păstra sosul mai mult timp dacă îl sterilizezi la bain-marie 15 minute.
Sos de rosii cu ardei gras si ceapa
Pofta buna!