Sos de roşii cu busuioc
PrinteazaSos de roşii cu busuioc din: pasta de tomate, praf de usturoi, busuioc, concetrat de rosii, iaurt, plante aromatice de provence, busuioc, sare, piper.
- 400 g de pastă de tomate
- 3 linguriţe de praf de usturoi
- 2 linguri de busuioc uscat
- 1 lingură concentrat de roşii
- 1 iaurt cu 0% grăsime
- 2 vârfuri de cuţit de plante aromatice de Provence
- câteva frunze de busuioc proaspete (pentru decor)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oratiţă, turnaţi conţinutul unei conserve cu pastă de tomate. Adăugaţi praful de usturoi, busuiocul uscat, concentratul de roşii, iaurtul cu 0% grăsime şi plantele aromatice de Provence. Puneţi sare şi piper.
Incălziţi la bain-marie timp de 15 minute, amestecând tot timpul. Adăugaţi condimente dacă este necesar, decoraţi cu frunze de busuioc şi serviţi.
Acest sos de roşii cu busuioc fără grăsimi poate fi folosit la spaghete sau orez, în cadrul unei mese glucido-proleice.
Sos de roşii cu busuioc
Poftă bună!