Sos de roşii cu găluşte de spanac

Printeaza

Sos de roşii cu găluşte de spanac

Ingrediente pentru sos:Sos de roşii cu găluşte de spanac

  • 1 kg roşii bine coapte
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură vegeta
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • nucşoară
  • busuioc

Ingrediente pentru găluşte:

  • 400 g frunze de spanac
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri seminţe susan
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

în uleiul de măsline se înăbuşă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Spre sfârşit, se adaugă usturoiul tăiat rondele. Se condimentează cu vegeta, nucşoară şi busuioc.

Pentru găluşte, spanacul se fierbe şi se toacă mare, ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu seminţele de susan. Cartofii se rad, se scurg şi se amestecă cu restul ingredientelor.

Din aluat, se formează găluşte rotunde şi se fierb 15-20 de minute în apă cu sare. Găluştele de spanac se scurg şi se servesc cu sosul de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.