Sos de rosii cu oregano si busuioc
PrinteazaSos de rosii cu oregano si busuioc din: usturoi, ulei de masline, ardei iute rosu, oregano uscat, conserve de roşii prunişoara italieneşti, oţet de vin roşu, busuioc sau maghiran (sau ambele), sare, piper negru, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi mare, tocat fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ardei iute roşu mic şi uscat, fărâmiţat
- 2 linguriţe de oregano uscat
- 3 x 400 g conserve de roşii prunişoara italieneşti
- 1 lingură de oţet de vin roşu
- 1 mână de busuioc sau maghiran (sau ambele), tocate mare
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu fundul gros, căliţi uşor usturoiul cu uleiul de măsline, apoi adăugaţi brdeiul iute, linguriţele de oregano şi roşiile.
Amestecaţi uşor, dar nu spargeţi roşiile, căci vor ieşi seminţele şi vor face sosul un pic amar. Dacă roşiile rămân întregi, iar amestecul fierbe încet, veţi obţine un sos dulce şi plăcut.
Aduceţi la fierbere şi lăsaţi la foc mic timp de 1 oră. Adăugaţi oţetul, apoi amestecaţi şi tocaţi roşiile în sos.
Acum puneţi busuiocul proaspăt sau maghiranul (sau ambele), asezonaţi după gust şi adăugaţi 2-3 linguri din cel mai bun ulei de măsline extravirgin pe care îl aveţi.
Pofta buna!
Foarte bun sosul de rosii, de fiecare data il prepar