Sos de rosii cu oregano
PrinteazaSos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură piure de roşii
- 800 g de roşii din conservă
- 1 linguriţă de oregano
Mod de preparare:
Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800 g de roşii din conservă şi 1 linguriţă de oregano uscat.
Asezonează din belşug şi fierbe totul timp de 20 de minute, apoi lasă să se răcească.
Păstrează sosul în frigider în borcane sterilizate timp de o săptămână sau transferă-l într-un recipient de plastic şi păstrează-l în congelator timp de 2 luni.
Pofta buna!