Sos de rosii cu verdeata

Printeaza

Sos de rosii cu verdeata din: faină, roşii proaspete sau bulion pastă, verdeaţă, supă de legume, unt, sare.

Sos de rosii cu verdeata

Ingrediente:

  • 250 g faină
  • 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă
  • 2 legături verdeaţă
  • 2,5 l supă de legume
  • 200 g unt
  • sare

Mod de preparare:

Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi se pun la fiert în apă fierbinte. Când au fiert, se adaugă şi supa şi se lasă să dea în clocot.

In timpul fierberii, se pun făina dizolvată dinainte în apă şi untul crud, amestecând bine, să nu se facă cocoloaşe. Se lasă să mar fiarbă încă 30-40 de minute.

In timp ce fierbe, îi puteţi da gust cu câţiva căţei de usturoi sau cu un fir de cimbru. Se strecoară, şi se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.