Sos de rosii cu verdeata
PrinteazaSos de rosii cu verdeata din: faină, roşii proaspete sau bulion pastă, verdeaţă, supă de legume, unt, sare.
Ingrediente:
- 250 g faină
- 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă
- 2 legături verdeaţă
- 2,5 l supă de legume
- 200 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi se pun la fiert în apă fierbinte. Când au fiert, se adaugă şi supa şi se lasă să dea în clocot.
In timpul fierberii, se pun făina dizolvată dinainte în apă şi untul crud, amestecând bine, să nu se facă cocoloaşe. Se lasă să mar fiarbă încă 30-40 de minute.
In timp ce fierbe, îi puteţi da gust cu câţiva căţei de usturoi sau cu un fir de cimbru. Se strecoară, şi se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.
Pofta buna!