Sos de rosii cu vin

Printeaza

Sos de rosii cu vin din: rosii, ceapa, otet, ulei, vin, suc de lamaie, busuioc, unt, sare, piper.

Ingrediente:Sos_de_rosii_cu_vin

  • 6 roşii
  •  1 ceapă
  •  6 linguriţe cu oţet de vin alb
  • 1/4 ceşcuţă cu ulei
  •  2 ceşcuţe cu vin alb
  •  3 linguri cu suc de lămâie
  • 1 legătură de busuioc
  •  3 linguriţe cu unt
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în unt topit. Adaugă oţetul, uleiul vinul alb şi sucul de lămâie. Lasă pe foc să fiarbă până ce scade la o treime.

Pune roşiile tăiate cubuleţe şi busuiocul tocat cât mai fin. Lasă să dea în câteva clocote, condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

 

Sos de rosii cu vin

Sos_de_rosii_cu_vin

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.