Sos de rosii cu vin
PrinteazaSos de rosii cu vin din: rosii, ceapa, otet, ulei, vin, suc de lamaie, busuioc, unt, sare, piper.
- 6 roşii
- 1 ceapă
- 6 linguriţe cu oţet de vin alb
- 1/4 ceşcuţă cu ulei
- 2 ceşcuţe cu vin alb
- 3 linguri cu suc de lămâie
- 1 legătură de busuioc
- 3 linguriţe cu unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în unt topit. Adaugă oţetul, uleiul vinul alb şi sucul de lămâie. Lasă pe foc să fiarbă până ce scade la o treime.
Pune roşiile tăiate cubuleţe şi busuiocul tocat cât mai fin. Lasă să dea în câteva clocote, condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Sos de rosii cu vin
Foarte bun sosul