Sos de rosii si ciuperci

Printeaza

Sos de rosii si ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, rosii, usturoi, boia, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Sos de rosii si ciuperci

  • 500 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 cutie de roşii tăiate cubuleţe
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • puţin busuioc

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie puneţi uleiul, adăugaţi ciupercile tăia­te cubuleţe. Lăsaţi să se călească bine amestecând din când în când.

Când scade apa şi ciupercile încep să se rumenească, se pune ceapa tocată. Se lasă să fiarbă 5 minute ameste­când periodic. Se adaugă roşiile şi se fierbe 10 minute toată compo­ziţia.

Se toacă usturoiul şi se adaugă în sos. Se mai lasă 5 minute la foc mic. Se asezonează cu boia de ardei, piper, sare, ameste­când bine. Se mai dă un clocot şi se ia de pe foc.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.