Sos de rosii si ciuperci
PrinteazaSos de rosii si ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, rosii, usturoi, boia, busuioc, sare, piper.
- 500 g ciuperci proaspete sau din conservă
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 cutie de roşii tăiate cubuleţe
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguriţe boia de ardei dulce
- sare
- piper
- puţin busuioc
Mod de preparare:
Intr-o tigaie puneţi uleiul, adăugaţi ciupercile tăiate cubuleţe. Lăsaţi să se călească bine amestecând din când în când.
Când scade apa şi ciupercile încep să se rumenească, se pune ceapa tocată. Se lasă să fiarbă 5 minute amestecând periodic. Se adaugă roşiile şi se fierbe 10 minute toată compoziţia.
Se toacă usturoiul şi se adaugă în sos. Se mai lasă 5 minute la foc mic. Se asezonează cu boia de ardei, piper, sare, amestecând bine. Se mai dă un clocot şi se ia de pe foc.