Sos de smantana rosu

Printeaza

Sos de smantana rosu

Ingrediente:Sos de smantana rosu

  • 50 g făină
  • 25 g unt
  • 2 ceşti bulion de carne
  • 100—200 g smîntînă
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Pregătim un rîntaş roşu în vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă, jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion de carne clocotit şi scădem so­sul pînă se îngroaşe după dorinţă. Adău­găm şi restul de smîntînă şi lăsăm să dea cîteva clocote.

Dacă servim sosul de smîntînă separat în sosieră, îl facem subţire ca smîntînă. Cînd însă acoperim friptura cu acest sos, el trebuie să fie mult mai gros. La sfîrşit adăugăm puţin vin roşu, vechi, dulce.

Acest sos se serveşte la friptură de muşchi de vacă, la diferite alte fripturi şi la vînat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.