Sos de smantana rosu
PrinteazaSos de smantana rosu
- 50 g făină
- 25 g unt
- 2 ceşti bulion de carne
- 100—200 g smîntînă
- piper după gust
Mod de preparare:
Pregătim un rîntaş roşu în vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă, jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion de carne clocotit şi scădem sosul pînă se îngroaşe după dorinţă. Adăugăm şi restul de smîntînă şi lăsăm să dea cîteva clocote.
Dacă servim sosul de smîntînă separat în sosieră, îl facem subţire ca smîntînă. Cînd însă acoperim friptura cu acest sos, el trebuie să fie mult mai gros. La sfîrşit adăugăm puţin vin roşu, vechi, dulce.
Acest sos se serveşte la friptură de muşchi de vacă, la diferite alte fripturi şi la vînat.
Pofta buna!