Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel
PrinteazaO reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper.
- 500 ml supa de pui sau de zarzavat
- zeama stoarsa de la o lamiie
- 3 linguri miere
- 1 leg tarhon verde
- sare/piper
Mod de preparare:
Rupeti frunzele de pe tulpinile de tarhon si lasati le intregi. Taiati cit mai fin tulpinile de tarhon si puneti le in supa de pui. Adaugati zeama de lamiie, mierea, piperul si sare dupa gust. Fierbeti amestecul pina cind incepe sa se ingroase.
Adaugati frunzele de tarhon, mai tineti vasul 5 minute pe foc, apoi opriti focul. Acoperiti si lasati la racit. Se poate servi rece sau cald la orice mincare de miel.
Poftă bună!