Sos de tarhon

Printeaza

Sos de tarhon din: untura, faina, ceapa, zahar, tarhon, smantana, sare.

Ingrediente:Sos de tarhon

  • 1 lingură untură
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar zeamă de carne
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 lingură tarhon tocat
  • 1/2 ceaşcă smîntînă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin.

Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune sarea, zahărul, tarhonul, se lasă să mai fiarbă 10–15 min şi apoi se adaugă smîntîna, lăsînd să se mai fiarbă pînă ce sosul este potrivit de gros.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.