Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

Printeaza

Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

Ingrediente pentru sos:Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

  • 400 ml suc de roşii
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă vegeta
  • 1 lingură făină de grâu
  • 1 linguriţă miere
  • condimente (maghiran, rozmarin, cimbru)
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru găluşte:

  • 3 chifle graham uscate
  • 200 g caşcaval
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • 250 g lapte
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu

 

Mod de preparare:

Sosul: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu vegeta, ulei şi apă. După aceea, se adaugă făina de grâu, sucul de roşii şi se adaugă condimente şi miere.

Găluştele: chiflele uscate bine se taie cubuleţe mici (se fac crutoane), caşcavalul se dă prin răzătoarea mare. Ceapa se tocă fin, pătrunjelul, de asemenea. Laptele şi ouăle se bat cu un praf de sare, se adaugă crutoanele de pâine uscată şi se lasă să se odihnească 15 minute, apoi se adaugă caşcavalul, ceapa, pătrunjelul, făina şi ardeiul tăiat cubuleţe mici.

Aluatul astfel obţinut se frământă bine. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să se odihnească 45 de minute. La sfârşit, se pune la fiert apă cu sare, se formează găluşte rotunde, de mărimea unui măr, şi se fierb 15 minute.

Se scot cu spumiera pe un platou. înainte de servire, se pun în farfurii peste sos. Se servesc clade.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.