Sos de tomate picant
PrinteazaSos de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de telina, otet din vin, seminte de mustar.
- 4 kg rosii
- 2 linguri piper negru
- 1 lingura boia
- 2 lingurite ardei iute macinat
- sare
- cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon
- 150 – 200 ml otet din vin
- 1 lingurita seminte de mustar
Mod de preparare:
Alegi roşii bine coapte, pe care le zdrobeşti şi le pui la fiert la foc mediu, până când se înmoaie şi li se încreţeşte pieliţa.
Strecori apoi roşiile fierte printr-o sită deasă, pentru a separa pieliţa şi seminţele. Pui din nou la fiert pulpa rămasă după strecurare, până se mai îngroaşă.
Adaugi 2 linguri piper negru dat prin sită, boia, ardeiul iute, sare, frunzele şi tijele de ţelină, tarhonul fin tocat şi oţetul din vin.
Fierbi toate ingredientele până când sosul ajunge la consistenţa smântânii. Adaugi seminţele de muştar, în prealabil măcinate în râşniţa pentru cafea, după care laşi să mai dea în câteva clocote.
Torni ketchupul fierbinte, în sticle de 350 ml, în prealabil sterilizate în cuptor şi aşezate pe o tavă. înfiletezi dopurile sticlelor sau le legi cu celofan dublu.
Laşi sticlele să se răcească într-un coş, învelite în pături. A doua zi, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.
Sos de tomate picant
Pofta buna!